Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     Kapcsolat



Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_787.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Zserbo
.

290 Ft
Vega Natura ételízesítő
.

375 Ft
Napraforgó csíráztatásra
.

130 Ft
Imádság a gyakorlatban
.

680 Ft
Vega-konyha // Kölespástétom

Kölespástétom

Kölespástétom
150 g köles
50 g napraforgó
50 g paradicsompaprika (vagy édes paprikakrém)
50 g sörélesztőpehely vagy inaktív élesztőpor 30g
50 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2 ek. agar-agar vagy 3 ek más keményítő
2 ek. olaj
szójaszósz

A kölest kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Pirítsuk le a paprikát és vágjuk apró kockákra. Az keményítőt oldjuk fel 1 dl vízben és forraljuk fel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet turmixoljuk össze, és öntsük lapos formába. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe. Miután megkeményedett, szeletelhetjük.



Eredeti recept: http://www.vegagyerek.hu
Vega-konyha // Utóbbi néhány Vega-recept:

Finom gofri
A hozzávalókat turmixgépben krémes állagúra keverjük. Előmelegített gofrisütőben aranybarnára sütjük...


JOBB, MINT Hotdog
Melegítsük elő a sütőt 300 fokon. A hozzávalókat turmixoljuk simára, kivéve a sikért és a teljes kiő...


Kemény Fehér sajt
Forraljuk fel a vizet, és szórjuk bele az agar-agar port. Keverjük össze, és főzzük kb 3 percig. ...


Mákkrém
Keverjük el a búzadarát és a sót a folyadékban. Kis lángon, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. V...


Tofusajtkrém
Turmixoljuk össze, kenhetjük kenyérre vagy tésztára.


Házi csalamádé
Régi idők kedvence egészséges formában, sok színanyaggal és vitaminnal. A hagymát vékony szeletekre...


Zabpehelyfasírt
A zabpehely és a szezámmag kivételével turmixoljuk simára a hozzávalókat 1 cs vízzel. Öntsük egy főz...


Csicseriborsó király módra
A vöröshagymát kevés vízben pároljuk meg, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és további 3 percig főzzük....


Rakott köles
A forrásban lévő vízbe tegyük bele a kölest, a mazsolát és a kókuszreszeléket. Főzzük addig amíg a k...


Hajdina zöldségekkel
A hagymát kiskockára vágva pároljuk meg egy kis vizen, keverjük hozzá a zöldborsót, a kukoricát és a...


Barnarizs elkészítése 2.
A megmosott lecsöpögtetet rizst pirítsuk meg amíg pattogni nem kezd, kevergetés mellett. Öntsük fel ...


Banán turmix
A hozzávalókat turmixoljuk.


Babpástétom
A 30 dkg babot egy éjszakán át áztatni kell, utána megfőzni. Amikor megfőtt hozzáadva a többi hozzáv...


Amarántos paradicsomleves
A paradicsomot megmossuk és egészen kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk....


Olaszos zöldségleves
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megpirítjuk félig, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgar...


Kukoricakrémleves
Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy kis vizen, majd tegyük hozzá a kukoricát és keverjük né...


Padlizsános-köményes csicserileves
Felaprítjuk a hagymát és megpirítjuk az olívaolajon a köménymaggal együtt. Néhány perc után hozzáa...


Bazsalikomos-rizses karfiolkrémleves
Egy kis vizen futtassuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, kicsit pároljuk n...


Vegi kolbász 2
Oldjuk fel a leveskockát 2 ek. forró vízben, majd tegyük félre hűlni. Tegyük a zabkorpát egy nagy...


Sárgarépakrém
A répát felkockázzuk, és sós vízben megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük, a citromlével, mustárral,...


Sült kukoricapástétom
A hozzávalókat leöntjük a forrásban levő vízzel, és simára keverjük, majd a zöldfűszerekkel ízesít...


Magyaros bulgur saláta
Ez is egy könnyen és gyorsan elkészíthető, vitaminokban gazdag és nagyon finom étel. A fél kg bulgu...


Fűszeres magos lepény
A liszteket, a hagymát, a növényi tejjel és az olajjal csomómentesre keverjük, sózzuk, fűszerezzük...


Kenyér - kenyérsütőgépben
Az olivaolajat végigfuttatom a sütő belsejében. Hozzáöntöm a melegvizet, majd a liszteket összekever...


Vaníliás-epres zabkása
Egy lábasba teszem a zabpelyhet, és fele-fele arányban felöntöm annyi vízzel és vaníliás szójatejjel...


Szedres-kókuszos zabkása amaránttal
A zabpelyhet és az amarántot egy lábosba tesszük, és felöntjük fele-fele arányban növényi tej + ás...


Kukoricakása vagy puliszka
A forrásban levő vízbe folyamatos kevergetés közben, szép lassan, kis sugárban beleöntjük a kukorica...


Málnás-mákos köleskása
A kölest nagyon alaposan szűröben lemossuk, majd feltesszük főni négyszeres mennyiségű vízben, min...


Kókuszos-málnás zabkása
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel és ásványvízzel, majd amikor forr, beleszórjuk ...


Gyümölcsös rizsfelfújt
Turmixoljuk össze a vizet a narancslével, a kesudióval és a vaníliával krémesre, majd keverjük a főt...


Citromfüves - tökmagos reggeli kása recept
Előző este beáztatjuk a gabonapelyhet. Egy kis lábasban feltesszük főni a pelyheket úgy, hogy felönt...


Banánhabos-kókuszos amarant kása recept
Az amarantot összekeverjük a kókuszreszelékkel. A banánt botmixerrel pürésítjük, a joghurttal elkeve...


Vegi kolbász
A zabpelyhet az összevágott hagymával feltesszük egy serpenyőben és enyhén megpirítjuk. Meleg vizet ...


Kesudió tejföl (egyszerű)
Nagyon egyszerűen kb 2 marék kesut beledobunk a turmixgépbe, vagy, ha többre van szükség, akkor még ...


Vegi túrógombóc
A vizet feltesszük lángelosztóra melegedni. Amikor már gőzölög, beletesszük a sót és folytonos kever...


Goffri
Az almát lereszeljük és tetszés szerinti mennyiségű lisztből a többi hozzávalóval sűrű palacsintatés...


Gesztenyés kifli
A buronyát héjastól feltesszük főni. Amíg megfő elkészítjük a tölteléket. A datolyát húsdarálón led...


Tofupástétom
Az összes hozzávalót turmixoljuk krémesre.


Kovászos kenyér
Kovász készítése:
1 nap: 3 evőkanál teljeskiörlésű lisztet összekeverünk annyi langyos vízzel,...


Avokádó pástétom
Az avókádó magját kivesszük, héját lehúzzuk. Mindent beleteszünk egy tálba és botmixerrel összekeve...


Vegitejföl
Turmixoljuk össze a hozzávalókat krémes állagúra.


Vöröslencse leves
A vöröshagymát felkockázzuk a fazékba tesszük és kevés vizen megpároljuk. Hozzáadjuk a lencsét, még ...


Töltött padlizsán
A padlizsánokat alaposan megmossuk és hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk és a sütő rácsára r...


Vegi fagylalt
A banánt előző nap befagyasztjuk és a gyümölcsöt is erősen lehűtjük. Turmixgépbe öntjük a folyadékot...


Brokkoli-krémleves
A hozzávalókat megtisztítjuk, és a petrezselyemzöld kivételével, feltesszük főni annyi vízben, ami ...


Zöldséges puliszka
A kukoricadarát vízben megfőzzük.Kb 8 dl vízet vesz fel.A zöldségeket megpároljuk a paprika kivételé...


Kaviár
A forrásban levő vízbe belekeverni a hozzávalókat és amíg szinte az egész levet fel nem issza, főzni...



Vegetáriánus hús
Leves: keverjük az összes hozzávalót jól egy nagy serpenyőben. Forraljuk fel, amíg előkészítjük a gl...


Teljeskiőrlésű kenyér
Oldjuk fel az élesztőt és a mézet meleg vízben. Keverjük össze többi hozzávalót, kivéve a repce olaj...


Gépi Fekete-erdő kenyér
Ez a mennyiség egy 1,5 kg-os kenyérnek megfelelő, ha kisebb gépünk van ennek arányában csökkentsük a...


Vegiburger
Keverjükössze a hozzávalókat egy tálban és hagyjuk állni 15 percig. Majd főzzük kis lángon, keverget...


Hagymás nokedli gabonagömböccel
A nokedlit forrásban levő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A hagymát kiskockákra vágtjuk és sós vízben ...


Kakaómentes csokikrém
Többször jól mosuk át a hajdinát, azután főzzük puhára a vízben. A datolyát (áztassuk , hogy puhább ...


A. Zabpehelykása alaprecept
20 - 25 percig kell főzni, közben bele keverni az aszalvány(oka)t, a végén a gyümölcsöket és/vagy a ...


Sajtszósz
Turmixoljuk össze. Használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekre, tésztához, barnarizshez, pizzára.


Barnarizs készítése
A rizst megválogatjuk és leforrázzuk. Kb. 2 óra hosszat hagyjuk dagadni a vízben. Azután szűrőkanálb...


Barnarizs elkészítése 3.
A barnarizst néhány órás áztatás után tegyük kuktába , annyi vizben, amennyi ellepi. A kukta sister...


Zöldborsókrémleves selymesen
A felaprított hagymát fedő alatt megpároljuk 1 dl vízben (ez egy kíméletesebb konyhai eljárás, ha ne...


Citromos bulgur köret
A vizet forraljuk fel és a vegamixxel együtt öntsük a bulgurra, majd fedjük be, hogy felszívja a viz...


Zöldbabos gombócleves
Először a gombócokat készítjük elő, amihez héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóva...


Paprikakrémleves
Aprítsuk fel a paprikát és a hagymát, majd pároljuk meg és sózzuk. 3-4 perc múlva adjuk hozzá a rizs...


Medvehagyma leves
A medvehagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a lereszelt a répát és a zellert, felöntjük...


Hajdinaleves
A hajdinát a hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felda...


Téli saláta
A tisztára súrolt céklát és retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük (inkább hámozzuk meg ha nem bio...


Tökmagos árpaleves kelbimbóval
Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a hagymát. A citrom héját forró vízzel lemossuk és egészen véko...


Tökmagpástétom
A tökmagot szárazon kicsit megpirítjuk, ledaráljuk, az összes hozzávalóval együtt konyhai aprítóba...


Medvehagyma-pástétom
Aprítógéppel, vagy darálóval őröljük egészen finomra a napraforgómagot. A megmosott, lecsepegtetet...


Kölespástétom
A kölest kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Pirítsuk le a paprikát és vágjuk apró kockák...


Sárgarépasaláta
A répát lereszeljük, és az olajjal összekeverjük. A hagymát felaprítjuk. Elkészítjük az öntetet a ...


Magvas lepénykenyér
A hozzávalókat 8-10 percen át, jól összegyúrjuk, dolgozzuk. Kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra és kiolaj...


Zabpelyhes barnarizskása
A rizst feltesszük főni a tejes vízbe a megmosott aszalt gyümölccsel együtt, és csak amikor már me...


Vaníliás-barackos rizskása
A rizspelyhet felöntjük fele-fele arányban annyi szójatejjel és vízzel, ami éppen ellepi, majd főzni...


Kókuszos-mogyorós pirított zöldségtál
Egy wokba vagy serpenyőbe tegyük bele az előkészített fokhagymát, a citromlevet, és a Tamari szóssz...


Őszi müzli
A búzapelyhet beáztatjuk éjszakára. Reggel felöntjük felesben annyi rizstejjel + vízzel, hogy kb. 1,...


Körtés-diós kukoricakása
Felforraljuk a növényi tejet, majd hozzáadjuk a darát, a mazsolát, a kis darabokra vágott körtét és...


Kókuszos-gyümölcsös köleskrém
- a köles lúgosító hatású, és az egyik legmagasabb vastartalmú gabona! - lisztérzékenyek is fogyasz...


Diónugátos zabkása
A zabpelyhet reggel feltesszük főni egy lábasban a növényi tejjel és vízzel együtt, ha szükséges men...


Banános quinoa-kása recept
A quinoa (ejtsd: ´kinva´) fehérjetartalma mintegy a húséval egyenértékű, ezért fontos vegás gyerekek...


Gombás ragu
A vöröshagymát apró kockára vágva a sós vízben pároljuk meg. Addig a csiperkegombát megmosva vágjuk ...


Cékla-savanyúkáposzta saláta
A céklát szálasra lereszelni, a káposztát apróbbra vágni, a fokhagymát áttörni. Az egészet egy megfe...


Gombás cukkini pörkölt
A hagymát apróra vágva vízben üvegesre pároljuk, majd belekockázzuk a paprikát, paradicsomot. Hozzáa...


Köles puding
A gyümölcslevet vagy vizet feltesszük forrni. A banánt felszeleteljük és a többi hozzávalóval összek...


Vegán majonéz
Ha mandula az alap, blansírozni kell, vagyis a barna héjjától meg kell szabadítani. Egyszerűen forró...


Mákos, diós sütemény
A mákot vagy diót ledaráljuk, hozzáadjuk a lekvárt, az aromát, a mazsolát és a ledarált, vízzel vagy...


Kukoricás-barnarizses szelet
A készrefőzőtt barnarizst összekeverjük 200 g MANDY (vagy egyéb hasonló) szójapástétommal, 2 evőkaná...


Vöröslencse pástétom
1,5 hagymát felkockázunk, belekarikázzuk a sárgarépát és rátesszük a megmosott lencsét. Addig párol...


Rakott káposzta
A rizst leforrázzuk és 2-3 órát állni hagyjuk. Utána szűrőkanálban lemossuk. A sütőben kb egy óra a...


Hagymás tofurántotta
4 személyre

40-50 dkg Tofut kockákra vágunk, majd krumplitörővel vagy villával enyhén pé...


Zöldséges szamósza
A tésztát összegyúrjuk és hűtőben 2-3 órát pihentetjük. Közben megpároljuk a zöldségeket és izlés sz...


Szilvásgombóc
A burgonyát héjában megfőzzük és összetörjük. Ha már kihűlt, hozzáadjuk a búzadarát, olajat, sót és ...


Göngyölt padlizsán
A padlizsánokat alaposan megmossuk és hosszában fél cm-es szeletekre vágjuk. (Nem kell meghámozni!) ...


Hommusz(Csicseriborsó pástétom)
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.


Ajvár
A paprikát sütőlapra helyezzük és megsütjük, ami nem fér rá, azt egy lábasba tesszük párolódni.A meg...


Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005