Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     Kapcsolat



Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_822.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_1011.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_948.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Mosódióhéj
.

3240 Ft
Stevia por 20g
.

1940 Ft
Cappuccino ízű szója italpor
.

910 Ft
Isten csodálatos kegyelme
.

1450 Ft
Vega-konyha // Gyümölcsös rizsfelfújt

Gyümölcsös rizsfelfújt

Gyümölcsös rizsfelfújt
2 csésze főtt barna rizs
3/4 csésze forró víz
3 ek. narancslé
1/2 csésze natúr kesudió
2 tk. őrölt vaníliarúd (nálam most 1 cs. van. cukor)
1/4 csésze mazsola
1 csésze darabolt friss ananász (nálam most vegyesbefőtt)
1 közepes banán feldarabolva
(esetleg egy kis méz még ízlés szerint)

Turmixoljuk össze a vizet a narancslével, a kesudióval és a vaníliával krémesre, majd keverjük a főtt rizshez a mazsolával és a gyümölccsel együtt. Esetleg ízlés szerint édesítsük még kicsit. Kiolajozott és zsemlemorzsával, vagy darált dióval megszórt felfújtformába, vagy tűzálló tálba simítjuk, és közepes lángon kb. 30 percig sütjük (nálam 160 fokon légkeverés nélkül). Sütés után díszíthetjük még őszibarack, vagy banándarabokkal.


recept forrása: http://www.vegagyerek.hu
Vega-konyha // Utóbbi néhány Vega-recept:

Finom gofri
A hozzávalókat turmixgépben krémes állagúra keverjük. Előmelegített gofrisütőben aranybarnára sütjük...


JOBB, MINT Hotdog
Melegítsük elő a sütőt 300 fokon. A hozzávalókat turmixoljuk simára, kivéve a sikért és a teljes kiő...


Kemény Fehér sajt
Forraljuk fel a vizet, és szórjuk bele az agar-agar port. Keverjük össze, és főzzük kb 3 percig. ...


Mákkrém
Keverjük el a búzadarát és a sót a folyadékban. Kis lángon, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. V...


Tofusajtkrém
Turmixoljuk össze, kenhetjük kenyérre vagy tésztára.


Házi csalamádé
Régi idők kedvence egészséges formában, sok színanyaggal és vitaminnal. A hagymát vékony szeletekre...


Zabpehelyfasírt
A zabpehely és a szezámmag kivételével turmixoljuk simára a hozzávalókat 1 cs vízzel. Öntsük egy főz...


Csicseriborsó király módra
A vöröshagymát kevés vízben pároljuk meg, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és további 3 percig főzzük....


Rakott köles
A forrásban lévő vízbe tegyük bele a kölest, a mazsolát és a kókuszreszeléket. Főzzük addig amíg a k...


Hajdina zöldségekkel
A hagymát kiskockára vágva pároljuk meg egy kis vizen, keverjük hozzá a zöldborsót, a kukoricát és a...


Barnarizs elkészítése 2.
A megmosott lecsöpögtetet rizst pirítsuk meg amíg pattogni nem kezd, kevergetés mellett. Öntsük fel ...


Banán turmix
A hozzávalókat turmixoljuk.


Babpástétom
A 30 dkg babot egy éjszakán át áztatni kell, utána megfőzni. Amikor megfőtt hozzáadva a többi hozzáv...


Amarántos paradicsomleves
A paradicsomot megmossuk és egészen kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk....


Olaszos zöldségleves
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megpirítjuk félig, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgar...


Kukoricakrémleves
Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy kis vizen, majd tegyük hozzá a kukoricát és keverjük né...


Padlizsános-köményes csicserileves
Felaprítjuk a hagymát és megpirítjuk az olívaolajon a köménymaggal együtt. Néhány perc után hozzáa...


Bazsalikomos-rizses karfiolkrémleves
Egy kis vizen futtassuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, kicsit pároljuk n...


Vegi kolbász 2
Oldjuk fel a leveskockát 2 ek. forró vízben, majd tegyük félre hűlni. Tegyük a zabkorpát egy nagy...


Sárgarépakrém
A répát felkockázzuk, és sós vízben megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük, a citromlével, mustárral,...


Sült kukoricapástétom
A hozzávalókat leöntjük a forrásban levő vízzel, és simára keverjük, majd a zöldfűszerekkel ízesít...


Magyaros bulgur saláta
Ez is egy könnyen és gyorsan elkészíthető, vitaminokban gazdag és nagyon finom étel. A fél kg bulgu...


Fűszeres magos lepény
A liszteket, a hagymát, a növényi tejjel és az olajjal csomómentesre keverjük, sózzuk, fűszerezzük...


Kenyér - kenyérsütőgépben
Az olivaolajat végigfuttatom a sütő belsejében. Hozzáöntöm a melegvizet, majd a liszteket összekever...


Vaníliás-epres zabkása
Egy lábasba teszem a zabpelyhet, és fele-fele arányban felöntöm annyi vízzel és vaníliás szójatejjel...


Szedres-kókuszos zabkása amaránttal
A zabpelyhet és az amarántot egy lábosba tesszük, és felöntjük fele-fele arányban növényi tej + ás...


Kukoricakása vagy puliszka
A forrásban levő vízbe folyamatos kevergetés közben, szép lassan, kis sugárban beleöntjük a kukorica...


Málnás-mákos köleskása
A kölest nagyon alaposan szűröben lemossuk, majd feltesszük főni négyszeres mennyiségű vízben, min...


Kókuszos-málnás zabkása
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel és ásványvízzel, majd amikor forr, beleszórjuk ...


Gyümölcsös rizsfelfújt
Turmixoljuk össze a vizet a narancslével, a kesudióval és a vaníliával krémesre, majd keverjük a főt...


Citromfüves - tökmagos reggeli kása recept
Előző este beáztatjuk a gabonapelyhet. Egy kis lábasban feltesszük főni a pelyheket úgy, hogy felönt...


Banánhabos-kókuszos amarant kása recept
Az amarantot összekeverjük a kókuszreszelékkel. A banánt botmixerrel pürésítjük, a joghurttal elkeve...


Vegi kolbász
A zabpelyhet az összevágott hagymával feltesszük egy serpenyőben és enyhén megpirítjuk. Meleg vizet ...


Kesudió tejföl (egyszerű)
Nagyon egyszerűen kb 2 marék kesut beledobunk a turmixgépbe, vagy, ha többre van szükség, akkor még ...


Vegi túrógombóc
A vizet feltesszük lángelosztóra melegedni. Amikor már gőzölög, beletesszük a sót és folytonos kever...


Goffri
Az almát lereszeljük és tetszés szerinti mennyiségű lisztből a többi hozzávalóval sűrű palacsintatés...


Gesztenyés kifli
A buronyát héjastól feltesszük főni. Amíg megfő elkészítjük a tölteléket. A datolyát húsdarálón led...


Tofupástétom
Az összes hozzávalót turmixoljuk krémesre.


Kovászos kenyér
Kovász készítése:
1 nap: 3 evőkanál teljeskiörlésű lisztet összekeverünk annyi langyos vízzel,...


Avokádó pástétom
Az avókádó magját kivesszük, héját lehúzzuk. Mindent beleteszünk egy tálba és botmixerrel összekeve...


Vegitejföl
Turmixoljuk össze a hozzávalókat krémes állagúra.


Vöröslencse leves
A vöröshagymát felkockázzuk a fazékba tesszük és kevés vizen megpároljuk. Hozzáadjuk a lencsét, még ...


Töltött padlizsán
A padlizsánokat alaposan megmossuk és hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk és a sütő rácsára r...


Vegi fagylalt
A banánt előző nap befagyasztjuk és a gyümölcsöt is erősen lehűtjük. Turmixgépbe öntjük a folyadékot...


Brokkoli-krémleves
A hozzávalókat megtisztítjuk, és a petrezselyemzöld kivételével, feltesszük főni annyi vízben, ami ...


Zöldséges puliszka
A kukoricadarát vízben megfőzzük.Kb 8 dl vízet vesz fel.A zöldségeket megpároljuk a paprika kivételé...


Kaviár
A forrásban levő vízbe belekeverni a hozzávalókat és amíg szinte az egész levet fel nem issza, főzni...



Vegetáriánus hús
Leves: keverjük az összes hozzávalót jól egy nagy serpenyőben. Forraljuk fel, amíg előkészítjük a gl...


Teljeskiőrlésű kenyér
Oldjuk fel az élesztőt és a mézet meleg vízben. Keverjük össze többi hozzávalót, kivéve a repce olaj...


Gépi Fekete-erdő kenyér
Ez a mennyiség egy 1,5 kg-os kenyérnek megfelelő, ha kisebb gépünk van ennek arányában csökkentsük a...


Vegiburger
Keverjükössze a hozzávalókat egy tálban és hagyjuk állni 15 percig. Majd főzzük kis lángon, keverget...


Hagymás nokedli gabonagömböccel
A nokedlit forrásban levő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A hagymát kiskockákra vágtjuk és sós vízben ...


Kakaómentes csokikrém
Többször jól mosuk át a hajdinát, azután főzzük puhára a vízben. A datolyát (áztassuk , hogy puhább ...


A. Zabpehelykása alaprecept
20 - 25 percig kell főzni, közben bele keverni az aszalvány(oka)t, a végén a gyümölcsöket és/vagy a ...


Sajtszósz
Turmixoljuk össze. Használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekre, tésztához, barnarizshez, pizzára.


Barnarizs készítése
A rizst megválogatjuk és leforrázzuk. Kb. 2 óra hosszat hagyjuk dagadni a vízben. Azután szűrőkanálb...


Barnarizs elkészítése 3.
A barnarizst néhány órás áztatás után tegyük kuktába , annyi vizben, amennyi ellepi. A kukta sister...


Zöldborsókrémleves selymesen
A felaprított hagymát fedő alatt megpároljuk 1 dl vízben (ez egy kíméletesebb konyhai eljárás, ha ne...


Citromos bulgur köret
A vizet forraljuk fel és a vegamixxel együtt öntsük a bulgurra, majd fedjük be, hogy felszívja a viz...


Zöldbabos gombócleves
Először a gombócokat készítjük elő, amihez héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóva...


Paprikakrémleves
Aprítsuk fel a paprikát és a hagymát, majd pároljuk meg és sózzuk. 3-4 perc múlva adjuk hozzá a rizs...


Medvehagyma leves
A medvehagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a lereszelt a répát és a zellert, felöntjük...


Hajdinaleves
A hajdinát a hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felda...


Téli saláta
A tisztára súrolt céklát és retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük (inkább hámozzuk meg ha nem bio...


Tökmagos árpaleves kelbimbóval
Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a hagymát. A citrom héját forró vízzel lemossuk és egészen véko...


Tökmagpástétom
A tökmagot szárazon kicsit megpirítjuk, ledaráljuk, az összes hozzávalóval együtt konyhai aprítóba...


Medvehagyma-pástétom
Aprítógéppel, vagy darálóval őröljük egészen finomra a napraforgómagot. A megmosott, lecsepegtetet...


Kölespástétom
A kölest kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Pirítsuk le a paprikát és vágjuk apró kockák...


Sárgarépasaláta
A répát lereszeljük, és az olajjal összekeverjük. A hagymát felaprítjuk. Elkészítjük az öntetet a ...


Magvas lepénykenyér
A hozzávalókat 8-10 percen át, jól összegyúrjuk, dolgozzuk. Kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra és kiolaj...


Zabpelyhes barnarizskása
A rizst feltesszük főni a tejes vízbe a megmosott aszalt gyümölccsel együtt, és csak amikor már me...


Vaníliás-barackos rizskása
A rizspelyhet felöntjük fele-fele arányban annyi szójatejjel és vízzel, ami éppen ellepi, majd főzni...


Kókuszos-mogyorós pirított zöldségtál
Egy wokba vagy serpenyőbe tegyük bele az előkészített fokhagymát, a citromlevet, és a Tamari szóssz...


Őszi müzli
A búzapelyhet beáztatjuk éjszakára. Reggel felöntjük felesben annyi rizstejjel + vízzel, hogy kb. 1,...


Körtés-diós kukoricakása
Felforraljuk a növényi tejet, majd hozzáadjuk a darát, a mazsolát, a kis darabokra vágott körtét és...


Kókuszos-gyümölcsös köleskrém
- a köles lúgosító hatású, és az egyik legmagasabb vastartalmú gabona! - lisztérzékenyek is fogyasz...


Diónugátos zabkása
A zabpelyhet reggel feltesszük főni egy lábasban a növényi tejjel és vízzel együtt, ha szükséges men...


Banános quinoa-kása recept
A quinoa (ejtsd: ´kinva´) fehérjetartalma mintegy a húséval egyenértékű, ezért fontos vegás gyerekek...


Gombás ragu
A vöröshagymát apró kockára vágva a sós vízben pároljuk meg. Addig a csiperkegombát megmosva vágjuk ...


Cékla-savanyúkáposzta saláta
A céklát szálasra lereszelni, a káposztát apróbbra vágni, a fokhagymát áttörni. Az egészet egy megfe...


Gombás cukkini pörkölt
A hagymát apróra vágva vízben üvegesre pároljuk, majd belekockázzuk a paprikát, paradicsomot. Hozzáa...


Köles puding
A gyümölcslevet vagy vizet feltesszük forrni. A banánt felszeleteljük és a többi hozzávalóval összek...


Vegán majonéz
Ha mandula az alap, blansírozni kell, vagyis a barna héjjától meg kell szabadítani. Egyszerűen forró...


Mákos, diós sütemény
A mákot vagy diót ledaráljuk, hozzáadjuk a lekvárt, az aromát, a mazsolát és a ledarált, vízzel vagy...


Kukoricás-barnarizses szelet
A készrefőzőtt barnarizst összekeverjük 200 g MANDY (vagy egyéb hasonló) szójapástétommal, 2 evőkaná...


Vöröslencse pástétom
1,5 hagymát felkockázunk, belekarikázzuk a sárgarépát és rátesszük a megmosott lencsét. Addig párol...


Rakott káposzta
A rizst leforrázzuk és 2-3 órát állni hagyjuk. Utána szűrőkanálban lemossuk. A sütőben kb egy óra a...


Hagymás tofurántotta
4 személyre

40-50 dkg Tofut kockákra vágunk, majd krumplitörővel vagy villával enyhén pé...


Zöldséges szamósza
A tésztát összegyúrjuk és hűtőben 2-3 órát pihentetjük. Közben megpároljuk a zöldségeket és izlés sz...


Szilvásgombóc
A burgonyát héjában megfőzzük és összetörjük. Ha már kihűlt, hozzáadjuk a búzadarát, olajat, sót és ...


Göngyölt padlizsán
A padlizsánokat alaposan megmossuk és hosszában fél cm-es szeletekre vágjuk. (Nem kell meghámozni!) ...


Hommusz(Csicseriborsó pástétom)
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.


Ajvár
A paprikát sütőlapra helyezzük és megsütjük, ami nem fér rá, azt egy lábasba tesszük párolódni.A meg...


Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005