Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     KapcsolatWarning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_929.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Édes-nemes paprika
.

400 Ft
Natura szőlőcukor 1kg
.

450 Ft
Lowell Hargreaves: Lesz-e holnapunk?
.

16000 Ft
Kimérős datolya 10 dkg
.

70 Ft
Magazin // Táplálkozás // Táplálékunk alkotói - 3.rész a szénhidrátok

Táplálékunk alkotói - 3.rész a szénhidrátok
Szerző: Némethné Sz. Zsuzsa


Táplálékunk alkotói - 3.rész a szénhidrátok Ha helyesen táplálkozunk, egy fehér vérsejt, amely az ellenállásért felelős, 15-16 kórokozót képes elpusztítani. Ha étrendünkben sok a cukor, olajos, zsíros ételeket eszünk, vagy sok a fehérje, a fehér vérsejt kórokozó faló képessége lényegesen lecsökken. 1 kk. cukor hatására 12-re csökken ez a képesség, 2 kk. cukor hatására 10-re, és ha valami édeset eszünk, pl. fagylaltot akkor a fehér vérsejtek egyetlen kórokozót sem képesek elpusztítani. Tehát a finomított ételek, amiben nincs vitamin, nincs rost elpusztítják testünk védelmi rendszerét.

Természetesen szükségünk van szénhidrátokra, de ezeket is természetes formában kell a szervezetbe juttatni. Az egyszerű szénhidrátokat összetett szénhidrátokra kell cserélni. A teljes értékű gabonák barnarizs, köles, a nem koptatott búza, rozsa, árpa, zab a szénhidrátot vitaminokkal, rostokkal együtt tartalmazzák. Az ezekből készült kenyér, egyéb ételek biztosítják a szervezet számára szükséges vitaminokat, rendben tartják az emésztést, és jó közérzetet biztosítanak. Fontos, hogy a bennük lévő szénhidrát, csakúgy, mint a gyümölcsben lévő, nem robban be a vérkeringésbe, nem okoz cukorbetegséget. A szénhidrát a gyümölcsökben pektinekkel, ligninekkel keveredik, melyek szabályozzák a felszívódást.

Jelenleg sokan hiánytáplálkozást folytatunk. Szervezetünk csak akkor tud megfelelően működni, ha minden fontos tápanyagot megkap.

A helyes étrend bőségesen tartalmaz nyers gyümölcsöt és zöldséget, melyek következtében nem szorulunk szintetikus vitaminokra.

Magazin // Táplálkozás // Utóbbi néhány cikk:

Még hogy ne süssünk zsírban, o...
Zsírok A hevített zsírok az összes létező táplálkozási és egészségi problémát képesek előidézni!...

Mit egyek?
Az emberek manapság nem meghalnak, hanem öngyilkosok lesznek - utal a nagy francia gondolkodó helyte...

Táplálékunk alkotói - 2.rész: ...
A zsírokhoz soroljuk a margarint, olajat, vajat is. Sejtjeinkben a fehérjék zsírok aránya 6:4. Hogy ...


Madárinfluenza veszély sertésb...
A szakemberek szerint egy esetleges madárinfluenza járvány kitörésében nagy szerepet játszhatnak a s...

Táplálékunk alkotói - 1.rész: ...
Az emberi test sejtjei legnagyobb részt fehérjékből épülnek fel - fehérje, zsír 6:4 arány - ezért a ...

Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005