Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     Kapcsolat



Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_467.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_803.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Rozmaring olaj
.

960 Ft
Tönköly pászka
.

520 Ft
Bio teljeskiőrlésű tönköly szarvacska
.

240 Ft
Sonett zsíroldó koncentrátum
.

1520 Ft
Magazin // Táplálkozás // Táplálékunk alkotói - 2.rész: a zsírok

Táplálékunk alkotói - 2.rész: a zsírok
Szerző: Némethné Sz. Zsuzsa


Táplálékunk alkotói - 2.rész: a zsírok A zsírokhoz soroljuk a margarint, olajat, vajat is. Sejtjeinkben a fehérjék zsírok aránya 6:4. Hogy a sejtfal jó erős, szilárd legyen nem mindegy milyen zsírokból épül fel. Mindannyian hallottunk már a koleszterinről, mely lerakódása az érfalakra - állatkísérletek bizonyítják - csak akkor jön létre, ha finomított olajat is fogyasztunk. Tehát, ha telítetlen, növényi eredetű zsiradékot fogyasztunk, még érelmeszesedést kaphatunk.

Már a finomított olaj is rossz, hátha még az olajból margarin készül! Fellazítják a molekulaszerkezetét, vegyi úton szilárd halmazállapotúvá alakítják. Nem olyan többé, amilyennek a természet megalkotta. Ha a molekulalánc fellazul, kibomlik, nem alkot összefüggő falat és a foghíjas sejtfalba könnyen be tudnak épülni olyan anyagok, melyeknek nem lenne szabad ott lenniük. Pl. rákkeltő anyagok. Legveszélyesebb zsiradék! Az olajat természetes formában kell fogyasztanunk. Dió, mandula, mogyoró, napraforgómag stb.

Az olaj könnyen avasodik fény, meleg oxigén jelenlétében. Szervezetünkben mind a három tényező adott.

Ha a természetben előforduló alakjukban fogyasztjuk a zsiradékot, bennük minden megtalálható - ásványok, vitaminok - ami az avasodást megakadályozza.

Magazin // Táplálkozás // Utóbbi néhány cikk:

Még hogy ne süssünk zsírban, o...
Zsírok A hevített zsírok az összes létező táplálkozási és egészségi problémát képesek előidézni!...

Mit egyek?
Az emberek manapság nem meghalnak, hanem öngyilkosok lesznek - utal a nagy francia gondolkodó helyte...

Táplálékunk alkotói - 3.rész a...
Ha helyesen táplálkozunk, egy fehér vérsejt, amely az ellenállásért felelős, 15-16 kórokozót képes e...


Madárinfluenza veszély sertésb...
A szakemberek szerint egy esetleges madárinfluenza járvány kitörésében nagy szerepet játszhatnak a s...

Táplálékunk alkotói - 1.rész: ...
Az emberi test sejtjei legnagyobb részt fehérjékből épülnek fel - fehérje, zsír 6:4 arány - ezért a ...

Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005