Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     KapcsolatWarning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_830.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_335.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Oliva-levendula
.

2275 Ft
Natura Lenmagpehely 250g
.

220 Ft
Az apostolok története
.

1770 Ft
Étrendi és táplálkozási tanácsok
.

1370 Ft
Magazin // Víz // Mennyit igyunk?

Mennyit igyunk?
Szerző: Horváth Tünde


Mennyit igyunk? Egészségünk számos tényezőtől függ de a víznél egyik sem fontosabb. Testünk 70-75% vízből áll. Agyvelőnk víztartalma 75-8% a vér 95% folyadék. A legtöbb ember nem iszik elég vizet. A víz felszívódása a szájban kezdődik , a nyelőcsőben és a gyomorban folytatódik.
A legtöbb víz a vékonybélben szívódik fel, ahonnan közvetlenül a véráramba kerül. Ami marad a vastagbélbe jut ahol további felszívódás történik. Ha minden nap elegendő folyadékot iszunk veséinknek segítünk, hogy jól működjenek.

Mennyi folyadékra van szüksége testünknek naponta? Legalább annyira, hogy azt pótoljuk , amit veszítettünk. Ez azt jelenti, hogy napi 6-8* 2,5dl pohár folyadékot kell meginnunk. Jó lenne ha szokásunkká válna ha felkeléskor meginnánk 2dl vizet .Ha frissek éberek akarunk lenni igyunk meg egy pohár vizet. Ha naponta eleget iszunk megőriz attól, hogy túlsúlyt szedjünk fel. Ha szeretnénk lefogyni igyunk egy pohár vizet minden olyan esetben, amikor éhséget érzünk.

Magazin // Víz // Utóbbi néhány cikk:

Vízzel a mikrobák ellen
A bőrgyulladások okainak vizsgálatakor érdekes felismerésre jutottak a kutatók. A statisztikák elemz...


Ólom az ivóvízben?
Az ólom szintén feltételesen toxikus fém. A gyengébb ólommérgezés fáradságot, izomfájdalmat, koncent...

Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005