Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     KapcsolatWarning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Mennyei életstílus ma
.

800 Ft
Durum simaliszt 1kg
.

390 Ft
Amarant mag
.

340 Ft
Szappanok
.

460 Ft
Magazin // Napfény // Napfényből D-vitamin

Napfényből D-vitamin
Szerző: Horváth Tünde


Napfényből D-vitamin A világosság az élet forrása. A napfény az az erő, ami táplálja, fenntartja, energiával látja el testünket. A napfény teremti meg a létünkhöz szükséges környezetet is. A nukleáris energia kivételével a földön lévő hőenergia 98%-a a Napból származik. Az ásványi fűtőanyag, a szél és az óceán hullámai, áramlatai mind-mind a Napból erednek.

A D-vitamin fontos szerepet játszik a kalcium és foszfor bélszakaszból történő felszívódásában is. Ha ezek az ásványi anyagok a véráramba kerülnek, a D-vitamin segíti továbbításukat és szétterjedésüket. Továbbá biztosítja, hogy ezekből az ásványi anyagokból megfelelő mennyiség rakodjon le csontjainkban.

A napfény D-vitamint készít, von ki a koleszterinből és néhány növényi eredetű szterinből, amely közvetlenül a bőr alatt rakodik le. Amikor ezt a munkát végzi, a test koleszterinkészletéből használ fel valamennyit. Tehát ha koleszterinszintünket csökkenteni szeretnék tegyük ki magunkat a napfény hatásának - segíteni fog.
Megfelelő mennyiségű napfény kisimítja, rugalmassá teszi a bőrt, és egészséges fényt ad neki. Növeli a betegség és fertőzéssel szembeni ellenálló-képességet.

Magazin // Napfény // Utóbbi néhány cikk:

A fény árnyékos oldala
Az allergia témakörén belül új területet jelentett a fényallergia megjelenése. Sok esetben megfigyel...


Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005